Nihat Hatipoğlu, Ramazan Sohbetlerinde Tuzlalılar’a Hitap Etti

İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Tuzla Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında ilçe halkıyla buluştu. Hatipoğlu, “Dünya hayatında imtihandayız. Ramazan’ın sayılı günleri bize şuur noktasında, Allah’a olan kulluk vazifemizi yerine getirme, yeniden gözden geçirme noktasında bize büyük bir fırsat sağlıyor” dedi.
Tuzla Belediyesi Ramazan Etkinlikleri, Tuzla Marina’da devam ediyor. Ramazan ayının maneviyatını yaşatan, geleneksel Ramazan etkinlikleri ile büyüklerin geçmişe özlemini dindiren, genç nesle de medeniyetimizi öğreten etkinlikler çok sayıda kültür programına ev sahipliği yapıyor. Tuzla Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da ilçe halkıyla sohbete katıldı. 

Ramazan Ayı Bize Fırsat Sağlıyor
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayının Müslümanlar’ın Allah’a kulluk vazifesini yerine getirmek için fırsat sunduğunu söyledi. Hatipoğlu, “Ramazan’ın sayılı günleri bize şuur noktasında, Allah’a olan kulluk vazifemizi yerine getirme, yeniden gözden geçirme noktasında bize büyük bir fırsat sağlıyor. Bunu da çok iyi değerlendirmek lazım. Hayat ebedi değil. Dünya; düşük, çukur yer demektir. Ahiret, yüksek yer demektir. Onun için büyüklerimiz dünyayı misafirhane bilmişlerdir. Gerçek hayat ahiret hayatıdır, çünkü orada ebedi kalış var. Orada ölüm, hastalık, korku, sıkıntı, kavga yok. Dünyadaki dertlerden hiçbiri orada yok. Onun için bir Müslüman bütün hesabını ahirete göre yapar ve “Allah’ım sen benden razı ol” diye bekler. “Eğer sen benden razıysan, senin benim hakkımda vereceğin bütün kararlara ben razıyım” demek lazım. Dünya hayatında biz imtihandayız. Bu imtihanda başarılı olmak için Allah katında elimizden ne gelirse onu yapmak zorundayız” dedi.