Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Özel Programı Düzenledi

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftasında “Peygamberimizin Gençlerle Olan Münasebeti” konulu panel düzenledi.
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mevlid-i Nebi özel programına Tuzla Müftüsü Ali Erhun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, çok sayıda din görevlisi ile vatandaşlar katıldı. Panel, Şifa Fatih Camii İmam Hatibi Selahattin Pala’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Peygamberimiz, Zulümlerin Yaşandığı Devirde Nur Gibi Doğdu
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, panelde yaptığı konuşmada Peygamberimizi (SAV) doğru anlamak ve mesajlarını hayatımıza yansıtmamız gerektiğini vurguladı. Özcan, “Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü ile ortaklaşa hazırladığımız programa hoş geldiniz. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nı selamını iletmek istiyorum. Çok güzel bir gündeyiz, Peygamberimiz dünyaya gelmeden önce dünya bir karanlık içerisindeydi. İnsanlar bunalmıştı ve bir arayış içerisindeydiler. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir devirde o zulümler karşısında bir nur gibi doğdu adeta. Ümmetini çok sevdiğini her zaman belirten peygamberimizi salavatlarımızda ve bu tür etkinliklerde her zaman bilmek, anlamak, tanımak ve hayatımıza tatbik etmekle mükellefiz. Onun sünnet-i seniyyelerini uygulayabilirsek zaten dünyada yaşanan pek çok sıkıntılar yaşanmayacaktır. Kendisi bize hem dünyevi hem uhrevi rehber olmakla birlikte 23 sene gibi kısa bir zamanda İslamiyet’i dünyaya yayarak bizlere hem dünyada hem de ahirette rehber olacak mesajları vermiştir. Ayrıca insan ve kadın hakları başta olmak üzere birçok konuda halen dünyada uzmanların arayıp bulamadıkları çözümleri daha o zamandan bizlere hediye etmiştir. Peygamberimizi doğru anlamak ve gelecek nesillere doğru anlatmak ve onun öğretilerini de hayatımızda tatbik etmekle mükellefiz.” dedi.

İnsanlar, Diller 1.447 Yıldır Peygamberimiz’i Anlatıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyonu, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Hep bir ağızdan okunan salat ü selamların ardından Tuzla Müftüsü Ali Erhun konuşma yaptı. Erhun, “Alemlerin Rabbi olan bizlere sayısız nimetleri bahşeden, nimetlerin en güzeli olan İslam ve Hz. Muhammed Mustafa ile bizleri müşerref kılan Rabbimiz, Allah’ımıza hamdüsenalar olsun. Bu gece dünyayı şereflendiren, ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz, gönüller sultanı efendimiz, rehberimiz, önderimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) 1.447. doğum yıldönümünde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu programla bir arada olmamızı sağlayan, büyük katkılar sunan Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya ve tüm belediye çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. 1.400 yıldır insanlar, diller o güzel peygamberi anlatmak için çırpınıp duruyor. Kıyamete kadar peygamberimizi şiirlerle şairler, hitabetle hatipler ve bütün ilim adamları anlatmaya devam edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl seçmiş olduğu konu Peygamberimiz’in gençlerle olan münasebetidir. O’nun gençlere olan tavrı nasıldı? Bu hafta boyunca Türkiye’nin her yerinde bu konu izah edilmeye çalışılacak. Biz de konuyla alakalı sohbet edeceğiz. Hz. Adem’den günümüze ve kıyamete kadar sürecek bir mücadele vardır. Tevhit ile karşıtların mücadelesi, tevhit ile şirkin mücadelesi, imanla küfrün mücadelesidir.” şeklinde konuştu.

Mevlidi- Nebi Özel Programında Konuklara Kitap Hediye Edildi
Mevlid-i Nebi Özel Programı’nın son bölümünde Sedat Uçan, ilahilerden oluşan konseriyle gönüllere seslendi. Programa katılan tüm katılımcılara gül suyu, lokum ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan kitap hediye edildi.