Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri Bahar Festivali Düzenledi

Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri Bahar Festivali’nin ilk gününde Bilgi Evleri sahne aldı. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Bahar Festivali, Hakkari’de hain terör örgütü saldırısında Hakk’ın rahmetine kavuşan aziz şehitlerimizin hatırasına hürmeten ileri bir tarihe ertelendi.
Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri Bahar Festivali, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda gerçekleştirildi. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nin İçmeler, Aydınlı, Mimar Sinan, Orhanlı ve Yayla Mahallesi şubeleri tarafından hazırlanıp sahnelenen festivale Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öğretmenler, kursiyerler ve veliler katıldı.
4.887 öğrencinin etüt dersleri ile birlikte bağlama, gitar, resim, tiyatro, halk oyunları, koro gibi sanat branşlarının yanı sıra akıl oyunları, satranç, taş boyama, origami  (Kağıt Katlama Sanatı) gibi pek çok atölye çalışmalarını ücretsiz sunan Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri, festivalde 1 yıllık emeğin karşılığını sahneye taşıma fırsatı buldu. Festivalde gösteriler ve sahne sanatlarında 220 kursiyer görev aldı.

Aydınlı Bilgi Evleri, Başkan Yazıcı’ya İthafen Rap Şarkı Söyledi
Festival alanında kurulan çadırlarda takı tasarım, origami, akıl ve zeka oyunları, taş boyama, resim, ebru, sokak oyunları ve bilim deney atölyelerinde eğlenceli etkinlikler düzenlendi.
Kareoke ile şarkılar söyleyen çocuklar, Tuzla Belediyesi Spor Okulları kursiyerlerinin kick boks ve illüzyon gösterisini keyifle izledi. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nin 50 kursiyerinin farklı yörelerden hazırladığı halk oyunları gösterileri, gitar ve Türk Halk Müziği konserleri, jimnastik grubunun gösterileri ilgiyle takip edildi.
Tuzla Belediyesi Aydınlı Bilgi Evi öğrencileri, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ithafen yazdıkları Bilgi Evleri’ni anlatan bir şarkıyı rap tarzında söylediler.
Mimar Sinan Bilgi Evleri kursiyerlerinin Yeşilçam’ın unutulmaz sahnelerini içeren  konuşmalarını oyunlaştırdıkları sahne, Yayla Bilgi Evleri kursiyerlerinin hulahop çemberi ile hazırladıkları gösteri, unutulmaz sanatçıların nostaljik şarkılarıyla oluşan ‘Yıldızlar Geçidi’ Show ve Orhanlı Bilgi Evleri’nin mucit kursiyerlerinin deneyleri, festivale renk katan diğer etkinlikleri oluşturdu. Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri Bahar Festivali, koordinatörler, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan koronun birlikte söylediği “Tebessüm” şarkısı ile sona erdi.

Çocuklarımız ve Gençlerimizin Bireysel Becerilerini Ortaya Çıkarmak İstiyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, festivalde Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler adına temsili olarak 10 öğrenciye sertifikalarını verdi. Çocuklar ve gençlerin nitelikli, donanımlı ve faydalı bireyler olarak yetişmesi için eğitim birimlerini faaliyete soktuklarını belirten Başkan Yazıcı, “Biz çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesi açısından sadece rutin belediyecilik değil sosyal ve kültürel belediyeciliğe önem veriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bireysel becerilerini, kabiliyetlerini ortaya çıkartabilecekleri bir ortam oluşturabilmek istiyoruz. Bunu yaparken de madde bağımlılığı da dahil olmak üzere yanlış alışkanlıkları engellemek istiyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sporda, sanatta veya müzikte kabiliyeti ile mutlaka meşgul etmeye çalışıyoruz. Bize inanıp güvenip çocuklarını eğitim birimlerimize emanet eden ailelerimiz ile birlikte çocuklarımıza ve gençlerimize her zaman sahip çıkıyoruz, geleceğe hazırlıyoruz. Tuzla’da yaptığımız çok iş var ama Tuzla’yı altın kaplasak da çocuklarımıza ve gençlerimize bir şey yapmıyorsak anlamı yoktur. Bunun için gençlik=gelecek diyoruz” dedi.