Gürcistan’ın Bağımsızlık Günü’nde Tuzla’da Gürcü Şenliği Düzenlendi

Tuzla Belediyesi, Gürcistan’ın bağımsızlık gününde Gürcü Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Kültürel zenginliği tanıtan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.
İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gürcü Şenliği’ne Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Gürcistan Başkonsolosu İnga Kikvadze, Skartvelos Koreograpiuli Erovnuli Tsentris Direktörü Zaza Mjavandze, Beykoz Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç Hiladze, Beykoz Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, Borçkalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasibe Özkan, Gürcü Kültür Merkezi Yöneticisi Havva Aydın ve Gürcü vatandaşlar katıldı.

Farklılıklarımız Bizim Güzelliğimizdir
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Gürcü kültürünü doğum yeri, aile bağı ve kültürel etkileşim ile yakından tanıdığını belirtti. Özcan, “Biz dünyada farklı farklı kültürler, farklı renkler, farklı güzellikler, güzel bir mozaik yaşıyoruz. Dolayısıyla bu güzellikleri yaşamamız ve gelecek nesillere aktarmamız lazım. Bu farklıklar bizim güzelliğimizdir, insanlar arasındaki güzel diyaloğun bir sebebidir. Böyle güzel bir etkinlikle bizleri bir araya getiren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuk Sanatçı Bayar Şahin ve Beykoz Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, şenliğe ev sahipliği yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı temsilen Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan’a plaket vererek teşekkür etti.

Kültürel İşbirliğinin Gelişmesine Vesile Oldu
Gürcistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nden gönderilen telgrafta “Benzer etkinliklerin Gürcistan ile Türkiye Cumhuriyeti arasında mevcut olan kültürel işbirliğinin gelişmesinde ve Türk kamuoyuna Gürcü kültürü ile sanat dallarının tanıtılmasına vesile olacağına inanıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’de faaliyet gösteren Gürcü derneklerinin iki ülke arasında mevcut olan dostane ilişkilerinin daha da derinleşmesine değerli hizmetler vermeye devam edeceğine içtenlikle inanıyorum. Bu mükemmel Gürcü Şenliği’nin organize edilmesi konusunda göstermiş olduğunuz ilgi ve yardımlarınızdan dolayı kıymetli sanatçımız Bayar Şahin’e, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Bey’e derin şükranlarımızı sunarak çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dileriz.” mesajı yer aldı.
Gürcü Şenliği’nde Gürcü Halk Oyunları Ekibi Ansambli, “Aisi”, “Tsekva Açaruli”, Tsekva Khorumi, Tsekva Kavakasiuri ve Kalvajta Tsekva isimli yöresel dans gösterilerini sahnelerdi.
Bayar Şahin, Kafdağı Grubu ve Cira Ciara’nın seslendirdiği birbirinden güzel yöresel şarkılar eşliğinde katılımcılar hem eğlendi hem de duygusal anlar yaşadı.
Kültürlerin buluşmasına vesile olan Gürcü Şenliği, renkli anların yaşanmasına sebep oldu.