Bosna’dan Tuzla’ ya Gönül Köprüleri

Tuzla Belediyesi, “İki Tuzla Kardeşliği” projesi kapsamında Bosna-Hersek’ten gelen öğrencileri Tuzla’da ağırladı.
Kardeş şehir uygulamalarıyla gönül köprüleri kurulmasına vesile olan “İki Tuzla Kardeşliği Projesi” bünyesinde Bosna Hersek Tuzla İl Müftülüğü Gençlik Ağı Derneği’nden 100 Bosnalı öğrenci Tuzla’da misafir edildi.
Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen programda gelen öğrenciler Viasea Akvaryum Gezisi, Korsan Ada Gezisi, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde bulunan ve her yıl on binlerce misafirini ağırlayan Planetaryum, Bilim Merkezi ve Holozoo ziyareti ile keyifli zamanlar geçirdiler.
Gezi sonrası Tuzla Ayyıldız Sosyal Tesislerinde gerçekleşen yemek programına Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan,  Tuzla İlçe Müftüsü Ali Erhun, Behram Begova Medresesi Eğitmeni Hafız Abdullah Kapo ve öğrenciler katıldı.
Program da konuşan Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcı Dr. Turgut Özcan, “ iki ülke arasında kilometrelerce uzaklık olabilir ama biz tarih olarak aynı köke sahibiz. Bu tarz projelerle amacımız kökteki birlikteliğimizi devam ettirmektir. 1992 yılında Bosna- Hersek ile aramızda kardeşlik protokolü imzalanmıştır. Bu kardeşlik protokolü gereği Tuzla olarak Bosna’da ki 12 okul ile kardeş okul olduk. Bu kardeşliği artırmak ve hissetmek için sık sık Bosna’ya geliyoruz ve sizleri burada  misafir ediyoruz. Kültürümüzle bağlarımızı kopartmamak adına Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı Beyefendi’nin vermiş olduğu sözü yerine getirerek “Boşnakça- Osmanlıca” sözlüğünün çoğaltılmasını sağladık. 3000 adet sözlüğü Bosna’ya götürerek hediye edeceğiz. Bu projeyi destekleyen emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrencilere tarihi bilinci aşılamak ve tarihin büyük kahramanlarını tanımalarını sağlamak için düzenlenen seminer de  Prof. Dr. Musa Taşdelen ve Arş. Yazar Şefik Kantar Balkanların manevi fatihlerinden olan Sarı Saltuk Baba’nın Türk dünyasına kattığı manevi değerleri anlattılar.
Seminer sonunda katılımcılara kitaplar ve “Boşnakça-Türkçe” sözlük hediye edildi. “İki Tuzla Kardeşliği ”kapsamında Tuzla’ya gelen  Bosnalı öğrenciler, düzenlenen programlar için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ettiler.