Gençlerin Sesinden Türkülerimiz

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) öğrencileri Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde dün akşam buram buram Anadolu kokan bir konser verildi.
Gençlerin Sesinden Türkülerimiz programıyla yedi bölgemizin ezgileriyle izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Anadolu’nun unutulmaz ezgilerini aylarca süren titiz bir çalışma ve etkileyici bireysel seslendirmeler ile koro eşliğinde izleyiciye sunan Türk Halk Müziği topluluğu seyircisinden büyük beğeni topladı.
Tuzla Belediyesinin Eğitim Kenti Tuzla sloganıyla başlattığı etkinlik ve programlar hız kesmeden devam ediyor. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi merkez binasında yaklaşık olarak 3000 gence hizmet sunuluyor.
Gençler için eğitim ruhuyla tasarlanan Türkiye’nin ilk ve tek gençlik gemisi olan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde yaklaşık bin genç, farklı branşlarda eğitim almaya devam ediyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, “Gençlik=Gelecek” diyerek gençlere her zaman destek olmak amacıyla yola çıkılan eğitim projelerine bu yılda ağırlık verilerek kültür sanat etkinliklerine devam ediliyor.
Gençlik Merkezi’nde tiyatro, fotoğrafçılık, sinema ve medya, resim, halk oyunları, diksiyon, münazara, şiir, edebiyat, işaret dili, sosyal sorumluluk projeleri, coğrafya, tarih, İngilizce, Almanca, yüzme, dalgıçlık, keman, piyano ve şan gibi birçok farklı alanda eğitim alan gençler düzenledikleri konserler ile de izleyici ile buluşuyor.
14-25 yaş aralığındaki gençlere hizmet veren Tuzla Gençlik Merkezi ve Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi gençler ile bilim, kültür, spor ve sanat alanında çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.